Администрацията на Twitter публикува документ, описващ подробно работата по криптирането

...
Администрацията на Twitter публикува документ, описващ подробно работата по криптирането
Коментари Харесай

Twitter пусна криптиране на личните съобщения, но само срещу пари

Администрацията на Twitter разгласява документ, описващ в детайли работата по криптирането на персоналната преписка в платформата. За разлика от месинджърите, които оферират това гратис, микроблогинг платформата е разкрила достъпа до функционалността единствено за платените клиенти – физически лица и организации.

Криптираните персонални известия могат да се обменят единствено в случай че и двамата участници в разговора са се записали за платения абонамент: Twitter Blue за физически лица (от $7 на месец), верификация за организациите ($1000 на месец) и техните филиали ($50 на месец). Трябва да инсталирате и най-новата версия на приложението Twitter, да се абонирате за събеседника, да приемете покана от него или да имате история на преписка. Когато всички тези условия са изпълнени, преписката се маркира с икона за заключване и криптираните диалогови прозорци се отделят от некриптираните.

Съществуват и други ограничавания за обмена на криптираните персонални известия: криптографията работи единствено за самостоятелната преписка, макар че в бъдеще тази функционалност ще бъде налична и за групите. Освен това, можете да изпращате единствено текст и връзки. И най-после, администрацията на платформата призна, че системата не е застрахована против MitM-атаки (man-in-the-middle – човек по средата), само че дава обещание да вкара механизми, които ще ги усложнят или ще разрешат на потребителя да бъде предизвестен, в случай че зародят.

При предпазена преписка, криптирането не се ползва за метаданните на известието (име на адресат, време от изпращането и т.н.), както и обвързваното наличие – адресите на връзките са криптирани, само че не и наличието по съответните адреси.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР