Администрацията на Тръмп забрани пътуванията до Куба като част от

...
Администрацията на Тръмп забрани пътуванията до Куба като част от
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп забрани круизите до Куба

Администрацията на Тръмп забрани пътуванията до Куба като част от новите регулации, признати тази седмица по отношение на пътуването на жители от Съединени американски щати до карибския остров. Целта на подхванатите ограничения е те да окажат напън върху комунистическото държавно управление, с цел да може то да отдръпна поддръжката си за венецуелския президент Николас Мадуро.

Затягането на десетгодишното ембарго на Съединени американски щати върху Куба нанесе сериозен удар върху така и така затруднената стопанска система на страната. То обаче ще има последици и за американски туристически компании, които са построили резистентен бизнес с Куба.

Държавният департамент е декларирал, че Съединени американски щати повече няма да разрешава визите до карибската страна посредством пътнически и рекреационни кораби, в това число круизни такива и яхти, както и частни и корпоративни полети, написа Reuters.

Забраната би трябвало да влезе в действие от през днешния ден, като фирмите в бранша нямат никакво време, с цел да трансформират към този момент поетите направления и туристи.

Компанията Royal Caribbean Cruises e оповестила, че корабите ѝ повече няма да стопират в Куба и, че ще обмисли бъдещи дестинации за своите круизи. Редица още превозвачи са декларирали, че ще дадат информация за измененията в маршрутите си напълно скоро.

Щатите не позволяват и по този начин наречените " people -to-people " пътувания до Куба, които съставляват значителен дял от визитите на туристите. Те съставляват стратегия, в която жителите на Съединени американски щати обменят познания и забавна информация за културата в карибската страна.

Администрацията на Тръмп одобри новите рестрикции през април, откакто политиката на Барак Обама бе премахнала доста забрани, свързани с кубинските взаимоотношения през 2016 година.

Според специалисти в Куба, смяната е предвид на президентските избори през идната година, защото в щата Флорида има доста кубински заселници, които поддържат строгата политика на Съединени американски щати.

Президентът на Куба ‎Мигел Диас-Канел, сподели че островът няма да се уплаши и да отстъпи макар натиска. Според специалисти Тръм няма да реализира задачите си и да накара държавното управление в Куба да отдръпна поддръжката си за Мадуро. А глобите от своя страна оказват помощ на Хавана да оправдае личните си стопански провали през последните 60 години, тъй че е евентуално тези промени да са прекомерно комфортни за карибската страна.

Това е вторият път, в който ръководството на Тръмп постанова ограничаване на пътуванията до Куба. Докато ограниченията целят да повлияят на държавното управление, най-вече отрицателният резултат от тях се усеща върху частния бранш, който Щатите са декларирали, че желаят да поддържат.

Забраната на президента ще удари две сфери на стопанската система - туризма и вложенията, които помагаха на Куба да се задържи на повърхността, макар намалелите помощи от Венецуела и изнесените артикули.

Междувременно пътуването на Съединени американски щати до Куба се разрасна през последните години, откакто Обама понижи рестриктивните мерки, позволявайки възобновяване на постоянните търговски полети и круизните услуги. Съединените щати станаха вторият по величина източник на пасажери за острова след Канада, като множеството от туристите избират круизите.

Според кубинското държавно управление 257 500 поданици на Съединени американски щати са посетили острова от януари до март, като 55% от тях са избрали корабния превоз.

Критиците обаче настояват, че множеството от тези визити не са били нито с просветителна, нито с рекреационна цел, което не ги прави част от възбраната.

" Куба е единствената страна, в която не можем да отидем. Можем да посетим даже Русия, само че заради някаква причина Тръмп има нещо срещу Куба ", споделят възмутени американски жители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР