Администрацията на Тръмп е конфискувала товар от четири танкера, които

...
Администрацията на Тръмп е конфискувала товар от четири танкера, които
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха иранско гориво, предназначено за Венецуела

Администрацията на Тръмп е конфискувала товар от четири танкера, които е взела на прицел поради превозване на иранско гориво за Венецуела, обявиха американски представители, съобщи Асошиейтед прес.
Миналия месец федерални прокурори във Вашингтон желаеха конфискацията на товара с аргумента, че продажбата е била уредена от предприемач с връзки с Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, която Съединени американски щати са оповестили за терористична организация.
Високопоставен американски представител сподели, че не е била употребена военна мощ за конфискуването на товара и самите кораби не са били физически иззети, добавя Българска телеграфна агенция.
Вместо това Съединени американски щати са заплашили притежателите на корабите, застрахователите и капитаните със наказания, с цел да ги принудят да им предадат товара, който в този момент е американска благосъстоятелност. Не е ясно къде са корабите и товарът им в този момент.
Прокурори споделят, че четирите кораба са превозвали за Венецуела 1,1 милиарда барела бензин. Но танкерите - Бела, Беринг, Панди и Луна - в никакъв случай не са пристигнали във Венецуела и са изчезнали. После два от корабите са се появили при Кабо Верде.
Според в. "Уорстрийт джърнъл " обаче танкерите в този момент са се насочили към Хюстън в щата Тексас, съобщи ТАСС.
Иранският дипломат във Венецуела Ходжад Солтани съобщи, че нито корабите, нито притежателите са иранци, обвинявайки Съединени американски щати в неистина.
През май президентът на Венецуела Николас Мадуро приветства идването на пет ирански танкера с гориво, които да избавят страната от дефицита, предизвикал дълги опашки по бензиностанциите даже в столицата.
Въпреки че Венецуела е ситуирана върху най-големите запаси от недопечен нефт в света, тя не създава задоволително рафинирано гориво и като цяло добивът на недопечен нефт спадна до най-ниското равнище за седем десетилетия в разгара на икономическата рецесия и последствията от американските наказания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР