Администрацията на социалната мрежа TikTok обеща “скоро“ да предостави на

...
Администрацията на социалната мрежа TikTok обеща “скоро“ да предостави на
Коментари Харесай

TikTok обещава скоро да предостави на Oracle пълен достъп до кода и алгоритъма за препоръки

Администрацията на обществената мрежа TikTok даде обещание “скоро “ да даде на Oracle, който е американски сътрудник, цялостен достъп до изходния код и логаритъма за рекомендации на платформата. Мярката има за цел да облекчи опасенията на американските управляващи по отношение на опасността за националната сигурност, която съставлява приложението.

В допълнение към цялостния достъп до изходния код и логаритъма за рекомендации, Oracle ще реализира мониторинг на мрежовите шлюзове, през които минават данните от облачната инфраструктура на американския сегмент на TikTok. Наборът от ограничения се ползва като част от програмата Project Texas, предопределена да отбрани американските консуматори от прекачване на данни към Китай – Oracle оказва помощ на платформата да извърши тази стратегия.

„ Много от главните съставни елементи на Project Texas към този момент са налице и ние идващите седмици и месеци ще продължим да пускаме спомагателни детайли от самодейността. TikTok и Oracle не престават да работят за намиране на решение за държавното управление на Съединени американски щати. Нашите екипи си сътрудничат по цялата софтуерна част на TikTok, която Oracle в последна сметка ще управлява, гарантирайки безпроблемната работа на платформата за потребителите на Съединени американски щати “, сподели TikTok.

В момента Oracle има единствено стеснен достъп до изходния код на TikTok – американската компания няма опция да изследва изчерпателно софтуерната част на платформата, логаритмите за рекомендации и методите за модериране на наличието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР