Администрацията на Софийския затвор е скрила от съда, че осъденият

...
Администрацията на Софийския затвор е скрила от съда, че осъденият
Коментари Харесай

В Софийския затвор скрили наказание на Туцо от Килърите

Администрацията на Софийския затвор е скрила от съда, че наказаният Янко Попов-Туцо от групата за мокри поръчки " Килърите " е бил осъден за укрит телефон, открит в края на юли, оповестява Фрог.нюз.

Въпреки това, Софийският апелативен съд през днешния ден дефинитивно реши на закрито съвещание, че Туцо, който излежава 10-годишна присъда, няма да излезе предварително на независимост. Искането на Попов да напусне прибързано пандиза, е съпроводено и с други скандални обстоятелства.

Формално Туцо е излежал ½ от присъдата си до този миг и има право да изиска независимост. Важно е, обаче пред съда да се потвърди, че има и примерно държание. Затова интензивно му оказват помощ двама души от затворническата администрация. Единият е шефът на затворническо общежитие " Кремиковци " основен контрольор Стамболийски, който дава позитивно мнение за " убиеца ". Отбелязва се, че Попов работи в арт-клуб.

Положителен отчет за него е изготвил и различен служител - Милена Минева. Интересен факт е, че тя е била разследвана за корупция и уволнена от пандиза. Според материалите на прокуратурата Минева е взимала пари от близки на пандизчии, с цел да написа позитивни мнения за тях. Срещу нея са били употребявани и СРС-та през 2012 година Софийски градски съд я оправдава на първа инстанция през 2017 година Така Милена Минева се връща на работа с изчистена известност.

Янко Попов беше наказан за две закононарушения - присъединяване в проведена незаконна група за убийства и за изтезанието на предприемача Румен Рачев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР