Администрацията на САЩ въвежда днес в сила санкции срещу Русия

...
Администрацията на САЩ въвежда днес в сила санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Влиза в сила първият пакет санкции, наложени от САЩ на Русия заради случая Скрипал

Администрацията на Съединени американски щати вкарва през днешния ден в действие наказания против Русия поради нападението с нервнопаралитичния сътрудник "Новичок " против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия, съобщи ТАСС.

Според Държавния департамент Москва е нарушила американския закон за надзор над химическите и биологични оръжия и възбраната за потреблението им за военни цели от 1991 година.

Първият кръг от глобите обгръща възбрана за доставки в Русия на артикули с двойно предопределение, експорт на "чувствителни " артикули и технологии, свързани с националната сигурност на Съединени американски щати, както и износа на електроника, съставни елементи и технологии за нефтогазовия бранш.

Предвижда се след 3 месеца в действие да влязат и по-тежки ограничения. Вторият кръг наказания включва намаление на нивото на дипломатическите връзки или даже цялостното им преустановяване, на процедура цялостна възбрана за експорт на всевъзможни американски артикули за Русия като се изключи храни, както и за импорт в Съединени американски щати на съветски артикули, в това число нефт и петролни артикули. Също по този начин е допустимо на самолети на компании, следени от съветското държавно управление, да не бъде позволено да кацат в Съединени американски щати, както и Вашингтон да блокира заеми на Москва по линия на интернационалните финансови организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР