Администрацията на САЩ смята, че конфликтът в Украйна може да

...
Администрацията на САЩ смята, че конфликтът в Украйна може да
Коментари Харесай

САЩ казаха условията, при които е възможен мир в Украйна

Администрацията на Съединени американски щати счита, че спорът в Украйна може да бъде решен въз основа на правилата на суверенитета и териториалната целокупност, до момента в който Вашингтон сякаш не вижда сериозното желание на Москва да договаря. Тази позиция съобщи на брифинг асистент на президента по националната сигурност Джейк Съливан.

 

Той беше запитан дали има контакти сред Вашингтон и Киев „ по отношение на договаряния “ в светлината на изтеглянето на съветските войски в Херсонска област от десния бряг на Днепър, където се намира регионалният център, на левия бряг. „ Със сигурност видях редица изявления в медиите по тази тематика. Оценявам опцията да изложа това, което съгласно мен са четирите основни съставния елемент на консенсуса в държавното управление на Съединени американски щати, в действителност това е мнението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по този въпрос “, отговори Съливан.

 

" Първо, … Украйна зависи да реши по кое време и по какъв начин желае да договаря. Нищо за Украйна без Украйна. Ние няма да окажем напън върху тях, няма да ги посочим ", акцентира Съливан.

 

„ Второ, ние имаме вяра в обективен свят, учреден на правилата на суверенитета и териториалната целокупност, които не сме измислили ние, те са залегнали в Устава на Организация на обединените нации “, сподели помощникът на американския водач.

 

„ Лидерите на G7 страни приказваха за тези правила на обективен свят, в това число териториална целокупност президентът на Украйна Володимир Зеленски приказва за това.

 

Според Съливан „ Русия удвоява напъните си “ за „ анексиране на украинска територия “. „ Това надали е знак за съществено отношение към договарянията “, сподели той. Съливан също по този начин направи изказванието, че " е мъчно да се види Русия като добросъвестна страна в договарянията ".

 

„ И четвъртата и последна точка е, че методът на Вашингтон през днешния ден е същият, както беше преди шест месеца “, добави Съливан. Същността на тази позиция е, че Вашингтон има намерение да " направи всичко допустимо " за оказване на военна помощ на Киев, с цел да му обезпечи " най-хубавата позиция на бойното поле ". В резултат на това, съгласно помощника на президента на Съединени американски щати, когато украинските управляващи решат да преминат към дипломация, те ще имат „ най-хубавата позиция на масата за договаряния “.

 

 

Източник Факти
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР