Администрацията на САЩ не трябва да разглежда Китай като стратегически

...
Администрацията на САЩ не трябва да разглежда Китай като стратегически
Коментари Харесай

Ван И: Пекин и Вашингтон трябва да се стремят към сътрудничество

Администрацията на Съединени американски щати не би трябвало да преглежда Китай като стратегически противник, означи на конференция министърът на външните работи на страната Ван И. И Пекин и Вашингтон би трябвало да се стремят към съдействие, акцентира той.

„ Някои американци смятат Китай за стратегически противник на Съединени американски щати, който скоро ще размени Съединени американски щати на позицията международен водач. Тази позиция е изцяло погрешна “, сподели министърът.

„ Ако сред нас има конкуренция, то тя би трябвало да бъде здрава и положителна. Ние би трябвало да сме не съперници, а сътрудници в съдействието “, сподели още дипломатът. Според него комерсиалната война в никакъв случай не може да послужи като решение, защото тя вреди и на двете страни. „ Надяваме се, че Китай и Съединени американски щати ще водят спокоен и градивен разговор на равноправна основа “, сподели в умозаключение Ван И.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова Китай максимален проблем на Вашингтон в комерсиалната сфера. По-рано президентът съобщи, че Съединени американски щати вкарват вносни мита за алуминия и стоманата в размер 10% и надлежно 25%.

Китай е изцяло убеден в връзките си с Русия, партньорството сред двете страни е непоклатимо като планина, съобщи Ван И. Той уточни, че като основа за положителните връзки сред двете страни е доверието и другарството сред водачите им и това е от главно значение за по-нататъшното развиване на връзките.

Министърът уточни, че тази убеденост идва и от задълбочаването на двустранното съдействие в доста сфери, тясната съгласуваност посред им по интернационалните въпроси.

Китай има вяра, че на идните президентски избори в Русия народът още веднъж ще гласоподава вярно, сподели Ван И. „ Президентските избори са доста значими за Русия и съветския народ. Ние отбелязахме, че президентът Путин оказа помощ на страна да направи значим пробив в развиването на Русия и получи поддръжката на народа. Вярваме, че съветският народ още веднъж ще направи верния избор “, сподели още той. /РИА-Новости
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР