Администрацията на САЩ иска да се дистанцира от евентуалното решение

...
Администрацията на САЩ иска да се дистанцира от евентуалното решение
Коментари Харесай

Фигаро: САЩ искат да представят края на войната в Украйна като инициатива на Киев

Администрацията на Съединени американски щати желае да се дистанцира от възможното решение на украинското държавно управление да стартира мирни договаряния с Русия и да го показа като самодейност извънредно на Киев. Това съобщи пред " Фигаро " професорът по интернационалните връзки в колежа “Бард” в щата Ню Йорк Уолтър Ръсел Мийд, предава ТАСС.

„ Стратегията на Байдън ще бъде да продължи да дава помощ, до момента в който Зеленски реши, че е време да договаря и да отстъпи територия. Това ще разреши на държавното управление във Вашингтон да успокои съвестта си, като каже, „ че украинците към този момент са решили всичко “, счита специалистът.

По думите на Мийд Съединени американски щати са били победени в Украйна два пъти. Първият неуспех беше неспособността на Вашингтон да възпре Русия да стартира специфична интервенция в Украйна, вторият беше неприятно плануваното контранастъпление на украинските въоръжени сили и забавянето на западната помощ за Киев.
Украинските въоръжени сили са в задънена улица, акцентира американският професор. Мийд добави, че американците са изтощени от намесата на Вашингтон в спорове. " В Америка има същински спор за това дали световният активизъм е потребен за междинния американец. Те се чудят за какво идиотският чичо Сам би трябвало да поддържа Европа, когато мързеливите отхвърлят да финансират отбраната им. Те също се чудят за Украйна (за целесъобразността на поддръжката - ТАСС ) ", разяснява още специалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР