Администрацията на САЩ е прекратила одобряването на лицензи за американски

...
Администрацията на САЩ е прекратила одобряването на лицензи за американски
Коментари Харесай

Администрацията на САЩ е прекратила одобряването на лицензи за американски компании да изнасят повечето артикули за „Хуауей“

Администрацията на Съединени американски щати е прекратила одобряването на лицензи за американски компании да изнасят множеството продукти за „ Хуауей “, заяви „ Ройтерс “ в понеделник, базирайки се на лица, осведомени с въпроса. Преди няколко години китайската компания беше лимитирана да внася 5G съоръжение и други технологии от Съединени американски щати, само че по-късно Министерството на търговията утвърди лицензи за някои американски компании, в това число „ Куалком “ (Qualcomm) и „ Интел “ (Intel), да продават избрани артикули на „ Хуауей “, най-вече технологии под 5G стандартите.

Междувременно Вашингтон обмисля да разшири възбраната за целия импорт от Съединени американски щати, макар че „ полемиките са на ранен стадий “, съгласно информация на „ Блумбърг “ от понеделник. Това може да включва детайли под равнището на 5G, като 4G, WiFi 6 и 7, изкуствен интелект и високопроизводителни калкулации и облачни детайли. 

В отговор говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин сподели на вчерашната си конференция, че дейностите на Съединени американски щати са чиста „ софтуерна надмощие “ и Китай изрично се опълчва на „ генерализирането на концепциите за национална сигурност от страна на Вашингтон и разширението на злоупотребата с държавна власт за угнетяване на китайски компании “. Страната твърдо ще пази законните права и ползи на китайските компании, акцентира Мао.

Според китайски коментатори, когато възбраната влезе в действие, тя ще има известно влияние върху бизнеса със смарт телефони и преносими компютри на „ Хуауей “, макар че китайската компания може да размени американските снабдители с други като MediaTek. В този смисъл контролът ще засегне повече американските компании, които към този момент се борят със спадащите доходи и големия напън от съкращения.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР