Администрацията на президентана САЩ Джо Байдън обяви още 1 милиард

...
Администрацията на президентана САЩ Джо Байдън обяви още 1 милиард
Коментари Харесай

САЩ дават още $1 млрд. в оръжия за Украйна

Администрацията на президентана Съединени американски щати Джо Байдън разгласи още 1 милиард $ нова военна помощ за Украйна в понеделник, като даде обещание това, което ще бъде най-голямата до момента доставка на ракети, муниции и други оръжия напряко от запасите на Министерството на защитата за украинските сили, оповестява АП, представени от news.bg.

Обещанието на Съединени американски щати за огромна нова доставка на оръжие идва, когато анализатори предизвестиха, че Русия реалокира войски и съоръжение в посока южните пристанищни градове , с цел да отблъсне украинска контраатака.

Помощта включва спомагателни ракети за високомобилните артилерийски ракетни системи или HIMARS , както и хиляди артилерийски снаряди, минохвъргачни системи, Javelin и други муниции и съоръжение.

Военни командири и други публични представители на Съединени американски щати споделят, че HIMARS и артилерийските системи са били от решаващо значение в продължаващата борба на Украйна, с цел да се опита да попречи на Русия да завземе повече територия.

Последното известие довежда общата помощ за сигурността, ангажирана за Украйна от администрацията на Байдън, до почти 9 милиарда $, откогато съветските войски нахлуха в края на февруари.

"На всеки стадий от този спор ние се фокусирахме върху това дададем на украинците това, от което се нуждаят , според от изменящите се условия на бойното поле ", коментираКолин Кал, заместник-министър на защитата по политиката, при оповестяването на новата доставка на оръжия.

Досега най-големият индивидуален пакет за помощ за сигурността бе разгласен за 1 милиард $ на 15 юни. Тази помощ обаче включваше 350 милиона $ под формата на компетенции за евакуиране от президента и още 650 милиона $ в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна.

Пакетът от понеделник разрешава на Съединени американски щати да доставят оръжейни системи и друго съоръжение по-бързо , защото ги изважда от рафтовете на Министерството на защитата.

През последните четири месеца от войната Русия се концентрира върху завладяването на региона на Донбас в Източна Украйна, където промосковските сепаратисти направляваха част от територията като самопровъзгласили се републики в продължение на осем години. Руските сили реализираха еволюционен прогрес в района, до момента в който нанасяха ракетни офанзиви, с цел да лимитират напредването на украинскивойски другаде.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР