Администрацията на президента Тръмп е взела решение за временно изваждане

...
Администрацията на президента Тръмп е взела решение за временно изваждане
Коментари Харесай

САЩ вади Рогозин от списъка със санкции заради покана на НАСА за посещение

Администрацията на президента Тръмп е взела решение за краткотрайно изваждане на ръководителя на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин от листата със глобите, с цел да може да посети Съединени американски щати по покана на НАСА, съобщи ТАСС, представена Българска телеграфна агенция.

Това съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн, който преди повече от седмица посети Москва, космодрума Байконур и за пръв път се срещна с Рогозин.

" Искам да обсъдя доста въпроси с Дмитрий Рогозин - сподели ръководителят на американското галактическо ведомство. - Ако желаем да установим постоянни работни взаимоотношения, би трябвало да стартираме тясно да взаимодействаме един с различен. Това ще е от изгода за двете страни. За да може генералният шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин да посети Съединени американски щати, свършихме работа в редица посоки. Постигнахме изваждането му от листата със глобите, с цел да пристигна тук и да се срещне с представители на НАСА, както и с наши снабдители. "

През август влязоха в действие глобите на Съединени американски щати против Кремъл поради случая " Скрипал ".

НАСА не може сама да реализира план, обвързван с изпращане на откриватели на Марс, съобщи ТАСС, сподели още шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.

" Искаме това да е план, който планува интернационално съдействие ", сподели ръководителят на американското галактическо ведомство. По думите му, Съединени американски щати създават свързаната с лунния план архитектура - изграждане на станция в окололунна орбита. Става въпрос за ракети-носители, командни модули за многократна приложимост, спускаеми модули, които ще могат също да излетят от лунната повърхнина.

" Всички тези технологии ще могат да се употребяват и при проучванията на Марс - добави Брайдънстайн. - Но Съединени американски щати не могат сами да създадат всичко. Ако се появят интернационалните сътрудници, които да вземат участие в основаването на детайли на въпросната архитектура, ще можем дружно да създадем повече, в сравнение с всеки би постигнал самичък. Засега не знам коя страна ще се причисли към реализирането на този план. "

По-рано бе обявено, че НАСА възнамерява да реализира първи полет на човек до Червената планета към средата на 30-те години на този век благодарение на новия пилотиран транспортен съд " Орион " и тежка ракета-носител Ес Ел Ес (SLS - Space Launch System). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР