Администрацията на президента на САЩ ще тества 14 потенциални ваксини

...
Администрацията на президента на САЩ ще тества 14 потенциални ваксини
Коментари Харесай

САЩ тества 14 ваксини срещу коронавирус

Администрацията на президента на Съединени американски щати ще тества 14 евентуални ваксини против ковид като част от плана „ Операция свръхзвукова скорост “,. Това заяви NBC News като се базира на висши чиновници на президентската администрация. Тези мостри са определени от 93 ваксини, предоставени от 80 фармацевтични компании. Длъжностните лица обявиха, че през идващите две седмици ще бъдат тествани имунизациите, като от тях ще бъдат определени шест до осем крайни проби.

В последна сметка би трябвало да останат три или четири ваксини, които са ефикасни при контрола на COVID-19. Те могат да бъдат употребявани необятно при започване на идната година.

Служители на администрацията обаче прибавиха, че няма гаранция, че някоя от 14-те ваксини ще бъде сполучлива. Според тях има и различен проблем. След като имунизацията бъде открита, ще е належащо бързо да бъде създадена за повече от 300 милиона американци. Целта на плана " Операция за свръхзвукова скорост " е да сплоти частни фармацевтични компании, държавни организации и военни, с цел да понижи времето за разработка на ваксина против ковид с осем месеца.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР