Администрацията на президента на САЩ се подготвя да прехвърли на

...
Администрацията на президента на САЩ се подготвя да прехвърли на
Коментари Харесай

CNN: Байдън мисли да предаде на Украйна Пейтриът

Администрацията на президента на Съединени американски щати се приготвя да трансферира на Украйна ракетни системи земя-въздух " Пейтриът ".

Решението може да бъде взето още тази седмица, заяви CNN, базирайки се на анонимни високопоставени чиновници.

" Планът на Пентагона към момента би трябвало да бъде утвърден от министъра на защитата Лойд Остин, преди да бъде изпратен за автограф на президента Джо Байдън. Трима чиновници потвърдиха пред CNN, че се чака утвърждение ", оповестява малкия екран.
 Съединени американски щати не дават
Съединени американски щати не дават " Пейтриът " на Украйна, към този момент

За тях бил нужен високообразован личен състав

Събеседниците на CNN не споделиха какъв брой установки ще може да получи Украйна. Журналистите напомнят, че една батарея Patriot нормално се състои от радар, автомобил с команден пункт, спомагателно съоръжение и до осем единици с по четири ракети .

Скоро откакто Си Ен Ен получи удостоверение за желанието да съобщи това мощно и съвременно оръжие за противовъздушна защита на Украйна от публични представители на Съединени американски щати, Ройтерс също получи удостоверение.

Ако Украйна в действителност получи Patriot, това ще бъде най-мощното и съвременно противоракетно оръжие, което съдружниците са предали на украинците .

" Пейтриът " може да се зарежда с ракети от разнообразни модификации, в това число такива, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км и височина до 20 км. Системата е предопределена за поразяване на цели, движещи се със свръхзвукова скорост, и може по едно и също време да наблюдава до 125 цели и да насочва ракетите си към шест от тях.
 Германия дефинитивно отхвърли
Германия дефинитивно отхвърли " Пейтриът " на Украйна

Берлин е подготвен да ги изпрати в Полша

Украйна от дълго време и упорито желае от западните съдружници да ѝ дават такова мощно средство за отбрана от съветски ракети като " Пейтриът ".

През ноември Полша предложи да достави елементи " Пейтриът " в Западна Украйна, които Германия ѝ дава, само че Берлин отхвърли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР