Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп представи план, насочен

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп представи план, насочен
Коментари Харесай

Тръмп готви $12 милиарда за помощ на земеделците

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа проект, ориентиран понижаване на вредите за американските фермери от комерсиалния спор, предава BBC. Помощта от $12 милиарда би трябвало да отбрани промишлеността от по-високите мита, които другите страни постановат като отговор на данъците на Тръмп.

Планът планува дотации за фермерите и изкупуване на непродадени култури, както и други ограничения.Земеделският бранш, който получава към 20% от приходите си от експорт, счита, че методът на президента поврежда търсенето на стоките и ще аргументи дълготрайни вреди върху връзките с купувачите.

Цената на соята - една от най-важните за американските фермери култури - към този момент падна с над 15% от април насам, откакто Китай - главен покупател - разгласи проектите си да се опълчи на Тръмп.

" Фермерите имат потребност от постоянни пазари, с цел да възнамеряват напред ", съобщи Брая Кюл, изпълнителен шеф на групата " Фермери за свободна търговия ". " Затова призоваваме администрацията да предприеме незабавни ограничения за прекъсване на комерсиалната война и отваряне на пазарите ".

Департаментът по земеделие в Съединени американски щати съобщи, че чака загубите от комерсиалния спор да доближат $11 милиарда. По-голямата част от 12-милиардния проект, който няма потребност от утвърждение от законодателната власт, ще бъде ориентирана като директни заплащания за земеделците. Съединени американски щати възнамерява да изкупува и други култури като ядки и плодове.

Някои републиканци, а даже и някои демократи, показаха поддръжка за проекта. Но асоциациите на производителите го разкритикуваха като " краткосрочно решение на изкуствено основан проблем ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР