Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп планира да събира

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп планира да събира
Коментари Харесай

САЩ събират ДНК от мигрантите

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да събира ДНК проби от стотици хиляди мигранти всяка година и да вкарва резултатите в национална база данни на нарушители, написа " Ню Йорк таймс ".

Високопоставени чиновници на Департамента за вътрешна сигурност оповестиха, че правосъдното министерство създава федерална разпоредба, която ще даде компетенции на имиграционните чиновници да събират ДНК от мигрантите в центровете за задържане в страната. В момента в Съединени американски щати са арестувани повече от 40 000 души.

Хиляди нови досиета ще влязат във ФБР, чиято ДНК база данни е лимитирана до проби от лица, които са били задържани, повдигани са обвинявания против тях или са наказани за съществени закононарушения.

Отдавна има апели да се събират ДНК проби от имигрантите, което би помогнало за установяването на самоличността на нарушители, които преди са били арестувани от имиграционните управляващи. През 2005 година Конгресът одобри закон, който разрешава събиране на ДНК, само че тогава в действие имаше изключение, което защитаваше мигрантите.

Представител на Департамента за вътрешна сигурност разяснява, че изключението е остаряло и е време да бъде отстранено.

Новите правила също ще разрешат на държавното управление да събира ДНК от деца, както и от тези, които търсят леговище на контролно-пропускателните пунктове.

Активисти предизвестяват, че жители на Съединени американски щати, които случайно са били арестувани от имигрантските служби, може да бъдат принудени да дават ДНК проба.

Властите настояват, че новата самодейност е позволена от DNA Fingerprint Act от 2005 година До момента арестуваните имигранти не бяха обхващани от закона поради съглашение сред двама представители от администрацията на някогашния президент Барак Обама. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР