Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп изпрати на Конгреса

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп изпрати на Конгреса
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп отправи имиграционни искания към Конгреса

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати на Конгреса лист с неотстъпчиви имиграционни претенции. Сред тях са настояването Конгресът да финансира построяването на стена по границата с Мексико и прекъсването имиграцията на деца от Централна Америка.
Предвижда се това би трябвало да бъде част от съглашение, позволяващо на група незаконни имигранти да останат в Съединени американски щати законно или опазване на DACA - политика за незаконните имигранти, пристигнали в страната като деца.
Демократите обаче отхвърлиха предложенията на администрацията като неразумни.
В листата с правилата се приканва за прекъсване на федералното финансиране на локалните управляващи в градове с лимитирано съдействие с Вашингтон за налагане на имиграционните закони. Също по този начин се упорства за ограничение на законната имиграция, като това може да се реализира посредством издаване на по-малко документи за престояване на родственици на хора, спечелили зелени карти. Администрацията на Тръмп желае също по този начин и основаване на точкова система при приемането на мигранти в Съединени американски щати.
Съветници на Тръмп оповестиха, че настояването на администрацията е в сходство с предизборното заричане на президента за понижаване на имиграцията и отбрана на американските служащи.
Откакто е президент Тръмп подписа няколко указа за ограничение на имиграцията, усилване на депортацията и възбрана за достъп до Съединени американски щати на бежанци и жители на няколко мюсюлмански страни.
Белият дом ненадейно разгласи предишния месец проекти за преустановяване на програмата DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), подета от администрацията на Обама за отбрана на живеещите нелегално в страната имигранти. Около 690 000 души са предпазени с тази стратегия. На всеки 2 години работните им разрешителни се възобновяват, като последните изтичат през март 2018 година
Демократи показаха оптимизъм, че ще реализиран съглашение с Тръмп за отбрана на младите мигранти. Те обаче оповестиха, че това, което са разискали с Тръмп, не включва финансиране на стената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР