Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да
Коментари Харесай

САЩ готвят санкции и натиск срещу съдии и прокурори в подкрепа на Израел

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп има желание да закрие дипломатическото посланичество на Организацията за избавление на Палестина (ООП) във Вашингтон и да заплаши със наказания Международния углавен съд (МНС) поради следствията му на дейностите на Израел, оповестява вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

Журналисти от изданието са се срещнали с чернова на изказване на помощника на Тръмп по въпросите за национална сигурност Джон Болтън. В нея са твърди, че Съединени американски щати „ постоянно ще поддържат “ своя „ другар и съдружник Израел “.

„ Администрацията на Тръмп не може да остави отворено представителството на ООП във време, в което палестинците отхвърлят да стартират почтени и значими договаряния с Израел “, се споделя в текста.

От „ Уолстрийт джърнъл “ настояват, че Болтън ще насочи остро предизвестие към МНС, че Съединени американски щати са подготвени да вкарат наказания против организацията в случай че не престанат следствията против Съединени американски щати и Израел. „ В случай, че съдът води следствия против нас, Израел или други наши съдружници, ние няма да седим безучастно “, се споделя в черновата на документа.

Съединени американски щати са в положение да забранят на съдиите и прокурорите от МНС достъп до Съединени американски щати. „ Ще наложим наказания на техните финансови средства, ще ги притеглим под отговорност в нашата правосъдна система. Ще сторим същото и по отношение на всяка компания или страна, която спомага за следствията на МНС “, се акцентира в проектозаявлението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР