Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп финализира идеята за

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп финализира идеята за
Коментари Харесай

САЩ ще сондират части от защитен и важен природен резерват в Аляска за газ и петрол

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп завърши концепцията за сондиране за нефт и газ в част от Националния естествен резерват в Аляска. Територията, където ще се изследва за суровините, е предпазена от десетилетия, написа The Guardian.

Очаква се ведомството за ръководство на територията да предложи концесионни контракти, които обгръщат цялата крайбрежна низина. Територията е с повърхност 1,6 милиона акра и включва места, където застрашените бели мечки имат бърлоги и където северни елени раждат дребните си.

Много евентуално е също по този начин интервенциите по сондиране да са проблематични за коренното население, огромна част от което разчита на лов и лов на риба за оцеляването си.
 Снимка 442684
Източник:

Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати единствено часове по-рано одобри законодателство за отбрана на полярната област, само че болшинството на Републиканската партия в Сената е малко евентуално да утвърди законопроекта.

Изпълнителният шеф на Лигата на дивата природа на Аляска Адам Колтън съобщи, че " за никого не е изненада, че администрацията избра най-агресивната опция за концесионни контракти, като даже не се преструва, че става въпрос за въздържаност или сериозна отбрана ".

" С взор върху създаването на целостта на нежната крайбрежна низина, администрацията препуска жестоко над науката, заглушавайки инакомислието и изключвайки цели общности от коренното население ", акцентира още Колтън, представен от news.bg .
 Снимка 442686
Източник:

В екологично сензитивният регион на полярна Аляска действаше възбрана за сондиране до смяна, направена от Конгреса в откъслечен законопроект за налозите през 2017 гodina, която Колтън назова " реплика на гласоподаване ".

Бюрото за ръководство на териториите разгласява окончателната си оценка за влияние върху околната среда за плана. От там показват, че той цели да стартира даването на концесии до края на годината.

Бюрото пресмята, че извлеченият и изгорял нефт от региона може да изхвърля в атмосферата еквивалента на сред 0,7 милиона и 5 милиона метрични тона въглероден диоксид всяка година. В своя най-много това би било същото като почти още милион коли на пътя годишно.
 Инвеститори, ръководещи $34 трилиона, упорстват за незабавни ограничения по отношение на климатичните промени
Инвеститори, ръководещи $34 трилиона, упорстват за незабавни ограничения по отношение на климатичните промени

Те изричат опасенията си в отворено писмо преди срещата на Г-20

В прегледите на план на декларация за въздействието върху околната среда Американската работа за риба и дива природа показва, че Бюрото за ръководство на територията е подценявало въздействията върху климата на концесиите за сондиране за нефт.

Междувременно пък в елементи от окончателното изказване на Бюрото за ръководство на териториите се допуска - обратно на научните доказателства - че настоящето бързо стопляне на Земята е циклично, а не основано от индивида.

Учените по света обаче стигнаха до извода, че човешките дейности, в това число изгарянето на изкопаеми горива, са главният мотор на повишението на международната температура с над 1 градус единствено за последните малко над 100 години индустриализация.
 Снимка 442683
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР