Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Тръмп разрешава отново вноса на ловни трофеи от слонове

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила ще позволи още веднъж вноса на титли от убити африкански слонове, съобщи Асошиейтед прес.

Забраната бе наложена при неговия предходник на поста Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в... към профила. Сега администрацията на Тръмп изяснява нейната анулация с аргумента, че насърчаването на богати ловци да убиват слонове за наслаждение ще помогне за опазването на застрашени типове.
Разрешеният лов на слонове в Африка може да коства над 50 000 $ на човек, без да се броят самолетните билети.

Обама забрани през 2014 година вноса в Съединени американски щати на титли от слонове, убити в Африка и по-конкретно в Зимбабве и Замбия. Сега Тръмп още веднъж ще го позволи, като решението важи за титли от слонове, убити сред януари 2016 година и декември 2018 година

Това става в миг, когато дългогодишният президент на Зимбабве Робърт Мугабе бе подложен от армията под домакински арест и това потопи южноафриканската страна в политическа неустановеност, отбелязва Асошиейтед прес.

"Законният, добре контролиран състезателен лов като част от вярна управническа стратегия може да бъде от изгода за някои типове, като обезпечава тласъци на локалните общности да пазят тези типове и като дава извънредно нужни доходи за потребностите на опазването на околната среда ", се споделя в решението на федералната организация на Съединени американски щати за риболова и дивата природа.

Екологични групи и бранители на животните обаче показаха песимизъм, че убиването на слонове може да избави типа. Това решение изпраща неправилен сигнал на фона на интернационалните старания за прекъсване на бракониерството, предизвестиха те.

"Какво обръщение е да се споделя на света, че бедните африканци, които се борят за оцеляване, не могат да убиват слонове, с цел да ги употребяват или продават, с цел да се прехранват, само че няма проблем богати американци да убиват тези животни, с цел да взимат техните бивни като титли? ", попита Уейн Пасел, президент на Хуманното общество на Съединените щати, най-голямата неправителствена организация в страната за отбрана на животните.

Решението на администрацията на Тръмп обаче бе приветствано от фенове на трофейния лов и лобисти, свързани с Националната асоциацията на притежателите на огнестрелни оръжия.

Двамата пълнолетни синове на президента на Съединени американски щати са буйни ловци на титли, отбелязва АП. Еколози реагираха яростно на фотография, на която Доналд Тръмп-младши театралничи с отрязаната опашка на слон, погубен в Зимбабве през 2011 година

Африканският слон, най-големият сухоземен бозайник, е разгласен от Съединени американски щати за заплашен тип през 1979 година Броят на слоновете на континента е намалял от 5 милиона преди един век до към 400 000 в този момент и продължава да спада всяка година.

Според Организация на обединените нации до 100 000 африкански слона са били убити сред 2010 и 2012 година Популацията на горските слонове е намаляла с 62 % сред 2002 и 2011 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР