Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън заяви, че слънцето

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън заяви, че слънцето
Коментари Харесай

САЩ с план за над 70% енергия от слънце и вятър през 2035 г.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че слънцето може да създава 45 % от електричеството в страната до 2050 година и да изиграе значима роля в битката против климатичните промени, при изискване че вложенията в слънчева сила се ускорят внезапно, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция в четвъртък.

През 2020 година фотоволтаичните панели и слънчевите електроцентрали в Съединени американски щати са произвели малко под 80 гигаватчаса електрическа енергия, което дава отговор на едвам 3 % от търсенето на електричество в страната.

За да се осъществят упоритостите, показани късно в сряда в отчета на американското енергийно министерство, потреблението на слънчева сила за произвеждане на електричество би трябвало да се усили четворно за по-малко от 10 години. Показателят би трябвало да се увеличи от 15 гигаватчаса през 2020 година на 30 гигавата през всяка година до 2025-а, след което до 60 гигаватчаса годишно сред 2025 и 2030 година.

За тази цел е належащо осезаемо понижаване на разноските, държавна поддръжка и широкомащабна електрификация със слънчевата сила, признава министерството.
Електрическата мрежа, в началото проектирана за въглищни, газови и нуклеарни електроцентрали, би трябвало доста да се развие, с цел да се приспособи към променливата слънчева сила.

Освен това Съединени американски щати би трябвало да разчитат на слънчеви панели, които в огромната си част се създават в Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР