Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще възобнови депортирането

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще възобнови депортирането
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън ще разшири стената по границата на САЩ, ще започне депортации във Венецуела

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще възобнови депортирането на венецуелски мигранти и ще добави секции към стената по южната граница, като продължи политиката на автограф на някогашния президент Доналд Тръмп.

Съобщение на Вашингтон пристигна в четвъртък, две седмици откакто Байдън разшири краткотрайния юридически статут на повече от 470 000 венецуелци, живеещи в Съединените щати, като сподели, че „ изискванията в родната им страна пречат на безвредното им завръщане “.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Назрява нова рецесия за венецуелците, върнати на границата на Съединени американски щати Какво следва за разселените венецуелци в Мексико? Конструкцията на граничната стена със Съединени американски щати е развалена. Местно гробище: Доклад на държавното управление < /h3> завършек на списъка

Венецуелските мигранти бяха най-голямата обособена група, срещната на границата сред Съединени американски щати и Мексико предишния месец.

Правителството на Съединени американски щати е подложено на политически напън да спре потока от хора.

Повече от година губернаторът на Тексас Грег Абът транспортира мигранти от южната граница на Съединени американски щати до места като Ню Йорк, Вашингтон и Чикаго, което провокира гневни недоволства от представители на Демократическата партия в тези градове.

Едно от първите дейности на Байдън, откакто встъпи в служба през януари 2021 година, беше да издаде разгласа, с която се ангажира „ да не се отклоняват повече долари на американски данъкоплатци за създаване на гранична стена “, както и обзор на всички запаси, които към този момент са били ангажирани. < /p>

Администрацията сподели, че действието от четвъртък не се отклонява от прокламацията на Байдън, защото парите, отпуснати по време на мандата на Тръмп през 2019 година, трябваше да бъдат изразходвани в този момент.

Министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас сподели в изказване, че „ няма нова политика на администрацията във връзка с граничните стени. От първия ден тази администрация даде ясно да се разбере, че граничната стена не е решението. ”

Майоркас сподели, че строителният план е бил присвоен по време на предходната администрация и законът изисква държавното управление да употребява средствата, като известие беше направено по-рано през годината.

„ Ние неведнъж поискахме от Конгреса да анулира тези пари, само че той не го направи и ние сме принудени да съблюдаваме закона “, сподели той.

Тръмп обаче побърза да разгласи победа и изиска опрощение.

„ Както постоянно съм казвал, в продължение на хиляди години има единствено две неща, които са работили непрекъснато, колела и стени! “ Тръмп написа в обществените мрежи. „ Ще се извини ли Джо Байдън на мен и на Америка, че му лиши толкоз време, с цел да се раздвижи... “

Имиграцията е политически проблем

Имиграцията евентуално ще бъде тематика на акцията в президентската конкуренция в Съединени американски щати, като болшинството от американците – 54 % – са съгласни с изказванието, че „ имиграцията прави живота по-труден за локалните американци “, откри септемврийско изследване на Reuters/Ipsos.

Около 73 % от интервюираните републиканци и 37 % от демократите са съгласни с това изказване.

Решението на администрацията на Байдън да продължи напред с граничните бариери ще отвори президента за рецензии от неговата ляво насочена база, в това число бранители на имиграцията и еколози, които се опълчват на повече строителство.

В уведомление, оповестено във Федералния указател в четвъртък, Министерството на вътрешната сигурност на Байдън съобщи, че би трябвало да анулира няколко закона, разпореждания и други законови условия за създаване на бариери в окръг Стар, Тексас.

Окръгът е в бранша на долината Рио Гранде, където сътрудниците на граничния патрул са се натъкнали на повече от 245 000 души, влизащи в Съединени американски щати през тази фискална година, сподели Майоркас в обява на Федералния указател.

„ Понастоящем има остра и незабавна нужда от създаване на физически бариери и пътища наоколо до границата на Съединените щати, с цел да се предотврати нелегално влизане “, сподели той.

Около 11 милиона имигранти са в Съединени американски щати без законни документи, споделя основаният във Вашингтон Институт за миграционна политика. Много от тях са живели и работили в страната от години или десетилетия.

Байдън се опита при започване на мандата си да получи изчерпателен законопроект за промяна на имиграцията, признат в Конгреса, само че републиканската съпротива осуети напредъка.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР