Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън създаде работна група,

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън създаде работна група,
Коментари Харесай

Работна група в САЩ ще разследва как западни компоненти за дронове са попаднали в Иран

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън сътвори работна група, която ще разследва по какъв начин американски и западни съставни елементи за дронове са попаднали в Иран. Именно иранските летателни апарати се трансфораха в дейно оръжие на Русия във войната й против Украйна, съобщи Си Ен Ен.

В тази група вземат участие представители на министерствата на защитата, правораздаването, търговията и финансите и Държавния департамент. Дейността й ще бъде следена от Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Призивите за следствието нарастнали, откакто американското разузнаване открило, че Кремъл се готви да отвори лична фабрика за дронове в Русия като част от съглашение с Иран, настояват американски чиновници. Миналия месец английската организация Conflict Armament Research изследва няколко ирански дрона, свалени в Украйна, и откри, че 82% от съставените елементи им са създадени от компании, основани в Съединените щати.

Сред съставените елементи, открити в някои от дроновете, са процесори, създадени от основаната в Далас софтуерна компания Texas Instruments, както и мотор, създаден от австрийска компания, благосъстоятелност на канадската компания Bombardier Recreational. И двете компании осъждат потреблението на тяхната технология за противозаконни цели.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР