Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разреши завършването на

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разреши завършването на
Коментари Харесай

Байдън разреши завършването на част от стената на Тръмп по границата с Мексико

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън позволи завършването на сектор от стената в Аризона на границата с Мексико, съобщи БГНЕС. Строителството на обекта стартира по време на ръководството на някогашния водач на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
"Секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас позволи на Митническата и гранична защита да осъществя строителен план в региона на Морелос в окръг Юма, с цел да затвори четири незавършени сектора от плана за гранична преграда ", се споделя в изказване на организацията.
Според министерството завършването на стената е належащо, с цел да се обезпечи сигурността на мигрантите. Факт е, че наоколо до този сектор се намира пълноводната река Колорадо и незаконните мигранти, които минават в Съединени американски щати, могат "да се удавят или да се наранят при рухване ".
Като президент Тръмп предприе редица ограничения за стягане на имиграционната политика и усилване на граничния надзор. Той инициира построяването на стена по границата с Мексико. Политикът акцентира, че това ще помогне за ограничение на противозаконната имиграция и контрабандата на опиати.
Ръководителят на сегашната администрация във Вашингтон, демократът Джо Байдън, подписа през януари предходната година след встъпването си в служба редица изпълнителни заповеди, в това число за облекчение на имиграционните закони. Една от първите му заповеди като президент беше да анулира изключителното състояние, въведено от републиканеца Тръмп поради обстановката по границата сред Съединени американски щати и Мексико. Този режим разреши финансирането на построяването на стената да бъде заобиколено от Конгреса на Съединени американски щати. Според министерството завършването на стената е належащо, с цел да бъдат мигрантите в сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР