Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разглежда възможността да

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разглежда възможността да
Коментари Харесай

САЩ проучват възможността да предоставят на Украйна бойни машини тип Брадли


Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън преглежда опцията да бъдат предоставени на Украйна бойни машини вид " Брадли " в границите на следващия пакет военна помощ за отбрана на страната от експанзията на Русия, оповестиха Блумбърг и Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8725
Агенциите се позоваха на неназовани източници, съгласно които още не е взето дефинитивно решение по въпроса.

Представител на Белия дом, също поискал анонимност, сподели, че Съединени американски щати непрекъснато поддържат връзка с Украйна във връзка опциите, които са ѝ нужни за отбрана от Русия, само че към този момент нямат нова информация, която да оповестят обществено, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По думите на Марк Кансиан, някогашен анализатор към Белия дом, а понастоящем специалист в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, " Брадли " може значително да усили бойните благоприятни условия на украинските сухопътни сили, защото машината в действителност е " лек танк ".

За разлика от предоставените към този момент на Украйна бронирани коли М113, " Брадли " е добре въоръжена с мощно 25-милиметрово оръдие и противотанкови ракети Ти Оу Дабъл Ю. Съединени американски щати разполагат с огромен брой машини " Брадли ", при все това някои модели са по-стари и имат потребност от рационализация, по тази причина запасите не са проблем, добави Кансиан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР