Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън работи по искане

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън работи по искане
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Белият дом работи по допълнително финансиране за Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън работи по искане за в допълнение финансиране за Украйна, което евентуално ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до есента, съобщава Си Ен Ен, базирайки се на началника на доставките на американската войска Дъг Буш.

Подробностите по настояването би трябвало да бъдат избрани от Бюджетната работа на Белия дом, сподели той.

" Но мисля, че ще имаме доста мощен мотив и се надяваме да получим поддръжката на Конгреса, с цел да продължим финансирането, по-специално да увеличим производството на муниции и покупките на муниции в поддръжка на Украйна ", сподели Буш.

CNN заяви по-рано, че Белият дом не възнамерява да изиска от Конгреса спомагателни средства за Украйна преди края на фискалната година в края на септември, карайки някои законодатели и чиновници на Конгреса да се тормозят, че средствата могат да свършат доникъде на лятото.

Това не се случи, значително тъй като Пентагонът преди този момент неправилно беше надценил 6,2 милиарда $ военни разноски за Украйна и тези пари в този момент могат да бъдат изхарчени назад за подкрепяне на Киев. 200 милиона от тези средства, както се оповестява, ще бъдат разпределени през днешния ден.

Новият пакет ще включва съоръжение за разминиране, муниции за системата за противовъздушна защита " Пейтриът "  и противотанкови системи " Джевлин " , ракети GMLRS за реактивните системи за залпов огън HIMARS, както и друго съоръжение и муниции.

Миналия декември Конгресът утвърди искане за спомагателни средства за Украйна - те трябваше да бъдат отпуснати до 30 септември 2023 година, припомня CNN.

Администрацията е поискала това в допълнение финансиране в поддръжка на Украйна четири пъти през миналата година, през март, май, септември и декември.
 Украйна смъкна съветски военен хеликоптер Ка-52
Украйна смъкна съветски военен хеликоптер Ка-52 " Алигатор "

Успех против съветските окупатори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР