Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия
Коментари Харесай

Белият дом предупреди, че Русия може да се готви да използва химическо оръжие в Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че Русия може да се готви да употребява химическо или биологично оръжие в Украйна

Същевременно говорителката на Белия дом Джен Саки отхвърли изказванията на Москва, че в Украйна е била разработвана противозаконна стратегия за химически оръжия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи през вчерашния ден, че Русия желае Съединени американски щати да обяснят пред света за какво са подкрепяли военна биологична стратегия в Украйна.

Киев отхвърля изказванията за сходна стратегия, а Пентагонът ги дефинира като неуместни, отбелязва Ройтерс.

Говорителката на Белия дом дефинира изказванията на Москва като "нелепи " и сподели, че те може да са част от опит на Русия да приготви почвата за това самата тя да употребява сходни оръжия за всеобщо заличаване в Украйна.

Всичко това е явна маневра на Русия, с цел да опита да оправдае бъдещи авансово планувани, непредизвикани и неоснователни офанзиви в Украйна, написа в Туитър Джен Саки. Сега, откакто Русия насочи тези подправени обвинявания, а Китай наподобява оправдава тази агитация, всички ние би трябвало да бъдем нащрек за допустима приложимост на химическо или биологично оръжие в Украйна от страна на Русия или за основаване на подправен предлог.

Международната общественост от дълго време счита, че Русия е употребила химическо оръжие при опитите за ликвидиране на врагове на Путин, като Алексей Навални и някогашния разузнавач Сергей Скрипал. Русия също по този начин поддържа режима на сирийския президент Башар Асад, който е употребявал химическо оръжие против личния си народ по време на продължаващата повече от десетилетие революция.

Запитан от съветски публицист за изказванията на Москва, Стефан Дюжарик - представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, сподели, че Организация на обединените нации не разполага с доказателства за оръжия за всеобщо заличаване, които да са се произвеждали в Украйна.

Русия твърди, че по време на военната си инвазия в Украйна е получила достъп до документи, доказващи, че в украински биологични лаборатории наоколо до съветската граница са се разработвали съставни елементи за биологични оръжия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР