Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън представя план, чиято

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън представя план, чиято
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън с план за ликвидиране на глада в САЩ

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън показва проект, чиято амбициозна цел е да бъде комплициран завършек на глада в страната до 2030 година В него, наред с другите ограничения се планува и увеличение на месечните парични помощи за храна, които получават американците с ниски приходи, информира Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Стремежът е от ден на ден американци да стартират да се хранят здравословно и да покачат своята физическа интензивност, тъй че по-малко от тях да бъдат наранени от диабет, затлъстяване, хипертония и други заболявания, които са свързани с метода на хранене. 

Белият дом се ангажира да работи за разширение на обсега на здравно-осигурителните стратегии Medicaid и Medicare, тъй че те да покриват и съвещания с диетолози и консултанти по хранене.

Програмата за в допълнение подкрепяне на изхранването (SNAP) ще бъде разширена, тъй че повече деца в Съединени американски щати да имат достъп до безвъзмездна и по-здравословна храна. Предвижда се повече възпитаници от фамилии с ниски приходи да имат право на гратис хранене през лятото, когато учебните заведения са във почивка.

Другите ограничения, заложени в проекта на Белия дом, са увеличение на финансирането за изследвания на здравословното хранене, стимулиране на потреблението на избрани плодове и зеленчуци посредством Програмата за в допълнение подкрепяне на изхранването, по-стриктна инспекция на ``здравословната стойност`` на питателните артикули, които се оферират, както и използването на повече начинания, които да подтикват хората да покачат своята физическа интензивност.

Промените, които са планувани в проекта на администрацията на президента Байдън, би трябвало да бъдат утвърдени от Конгреса на Съединени американски щати, с цел да влязат в действие. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР