Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън поема все по-големи

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън поема все по-големи
Коментари Харесай

TIME: Решенията на Байдън за Украйна повишават риска от сблъсък между НАТО и Русия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън поема все по-големи опасности в поддръжката си за Украйна, които покачват риска от боен конфликт сред НАТО и Русия, предизвестява американското списание TIME, представено от " Фокус ".

Последният образец в това отношение е решението на Белия дом да разреши на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да употребяват американско оръжие за удари по военни цели в Русия. Освен това НАТО възнамерява да изпрати личен състав в Украйна, който да образова военните й, напомня изданието.

Само преди шест месеца западните водачи не бяха подготвени да разискват нито една от тези промени - най-малко не обществено. Но последните военни триумфи на Русия и втвърдяващото отношение на Съединени американски щати и техните съдружници към Владимир Путин " започнаха да размиват тези червени линии ".

Междувременно опасността от спор сред Русия и Съединени американски щати и други членки на НАТО нараства и става все по-реална. Кремъл няма желание да нападна Алианса непосредствено, само че може да откри други способи да усложни живота на страните от организацията, в това число посредством хакерски атаки, уверени са в редакцията.

Съществува и явен риск ВСУ да употребяват западни оръжия за офанзиви, " които ще обиден съветските цивилни ". Или инструкторите на НАТО да загинат вследствие на удари на Москва по Украйна. Всеки сюжет ще докара до в допълнение утежняване на обстановката, сигнализира TIME.

" Като цяло не се заблуждавайте от безизходицата на бойното поле в Украйна. Има възходящи рискове, които биха могли да покачат залозите в този спор трагично и ненадейно ", обобщава списанието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР