Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да призове

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да призове
Коментари Харесай

САЩ настояват всички американци да си сложат нова бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19 тази есен

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да призове всички американци да си сложат нова актуализирана бустерна доза ваксина против КОВИД-19 тази есен, с цел да се противодейства на нова вълна от инфекции, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от представител на Белия дом.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1176
Според формалния представител на администрацията на Байдън, макар че Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати оповестяват за увеличение на броя на инфектираните и приетите в болница от вируса, общите равнища на заболелите в страната остават ниски.

Американската фармацевтична компания " Модерна " и другите производители на ваксини против ковид " Новавакс " и " Пфайзер ", както и немският им сътрудник " Бионтех " сътвориха актуализирани ваксини против КОВИД-19, ориентирани към новия подварианта XBB.1.5, напомня Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В очакване на утвърждение от здравните регулатори в Съединени американски щати и Европа, фармацевтичните компании се надяват обновените ваксини против ковид да бъдат разполагаем в околните седмици за есенния сезон на имунизация.

" Ще насърчим всички американци да си сложат тези бустерни дози в допълнение към имунизациите против грип и респираторния синцитиален вирус ", сподели формалният представител на Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР