Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън отмени въведените от

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън отмени въведените от
Коментари Харесай

САЩ връщат полетите до Куба

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън анулира въведените от предшественика му Доналд Тръмп ограничавания, свързани с полетите до и от Куба. Това излиза наяве от оповестено решение на Министерството на превоза на Съединени американски щати.

В него се отбелязва, че държавният секретар Антъни Блинкен се е обърнал към министерството с искане „ да бъдат анулирани всички ограничавания за гражданската авиация сред Съединени американски щати и Куба”, въведени през октомври 2019, януари 2020 и август 2020 година Според американския първи посланик, такава стъпка е нужна в границите на „ ограниченията в поддръжка на кубинския народ, оповестени на 16 май, както и в полза на външната политика на Съединените щати”.

През октомври 2019 година Вашингтон забрани полетите до Куба (с изключение на Хавана) на американски самолетни компании, които правят постоянни, а не чартърни полети. По-късно, през януари 2020 година, тези ограничавания бяха разширени и американските управляващи не разрешиха на американските самолетни компании да правят чартърни полети до всички кубински летища, като се изключи Хавана. Същевременно бяха наложени ограничавания на броя на чартърните полети до кубинската столица. А през август 2020 година Вашингтон разгласи решение да забрани съвсем всички чартърни полети до Куба.

На 16 май 2022 година Държавният департамент разгласи решение за унищожаване на рестриктивните мерки върху паричните преводи за кубинските фамилии, за разрешаване на изпращането на парични средства " в поддръжка на самостоятелни бизнесмени " и частния бранш, както и за увеличение на личния състав на посолството в Хавана за активизиране на напъните за издаване на визи. Министерството на външните работи на Куба дефинира решението като стъпка в вярната посока.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР