Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри продажбата на

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри продажбата на
Коментари Харесай

САЩ продават оръжия на Израел за 735 млн. долара

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди продажбата на точно управляеми оръжия на Израел на стойност 735 млн. $, заяви " Вашингтон пост ".

Американските конгресмени са били осведомени за продажбата при започване на май, близо седмица преди експлоадирането на насилието сред израелските сили и палестинската радикална ислямистка формация " Хамас ", е удостоверил почитан източник от Конгреса на Съединени американски щати пред " Ал Арабия ".

" Вашингтон пост " написа, че решението идва на фона на възходящите терзания на някои демократи от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) по отношение на поддръжката на актуалната администрация за израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Посочва се, че американските конгресмени са сложили под въпрос новата препоръчана продажба, нейния миг и допускат, че тя може да се употребява като лост, прибавя " Вашингтон пост ".

Неназован конгресмен е коментирал пред изданието, че позволяването на продажбата на оръжие да премине, без да притиска Израел да се съгласи на преустановяване на огъня, в допълнение ще усили напрежението.

Най-малко 200 палестинци към този момент са убити при израелски въздушни удари по Газа, а над 1000 души са ранени, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето.

След като Конгресът бъде публично известен за продажбата, депутатите ще имат 20 дни, с цел да възразят против продажбата с необвързваща резолюция на отрицание, съгласно Washington Post.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР