Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обсъжда възможността за

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обсъжда възможността за
Коментари Харесай

САЩ обсъждат вариант за увеличаване на митата за внос на китайски електромобили

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разисква опцията за увеличение на митата върху вноса на китайски електрически транспортни средства и акумулатори в поддръжка на промишлеността за чиста сила, написа The Wall Street Journal /WSJ/, базирайки се на осведомени източници.

Байдън остави в действие мита върху китайски експорт на стойност към 300 милиарда $, наложени от администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Сега Белият дом и редица отдели разискват въвеждането на нови мита, оповестяват източници на изданието. Администрацията на Байдън ще приключи своята оценка на външнотърговските цени при започване на идната година, споделиха те.

Съединени американски щати към този момент имат 25% мито върху вноса на електрически транспортни средства от Китай, което не разрешава на китайските коли да наводнят американския пазар. По-нататъшното нарастване на митото надали ще има осезаеми последствия за американските консуматори в близко бъдеще, отбелязва WSJ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР