Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обсъжда с Катар

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обсъжда с Катар
Коментари Харесай

При война: САЩ ни спасяват с газ от Катар

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разисква с Катар вероятни доставки на газ за Европа, заяви организация Bloomberg, базирайки се на източници. Както стана известно на събеседниците на организацията, договарянията са свързани с евентуален дефицит на газ при положение на навлизане на Русия в Украйна. За такива предизвести нощес и нашият министър председател Кирил Петков.

Източници на Bloomberg обявиха, че Байдън възнамерява да предложения в Съединени американски щати емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. Срещата може да се състои през януари.

„ Някои европейски страни показаха опасения, че наказването на Русия със строги наказания поради рецесията в Украйна може да има противоположен резултат върху техните стопански системи и да накара президента Владимир Путин да ограничи или спре доставките на газ в средата на зимата “, се споделя в обявата.

Американските управляващи имат намерение да разсеят тези опасения, настояват събеседниците на организацията. Както посочи Bloomberg, Европа получава от Русия над 40% от нужния й газ.

Катар е и един от най-големите производители на полутечен природен газ. Той доставя на Европа към 5 % от горивото и продава в азиатските страни към три четвърти от газа, който създава.
Свързани вести Премиерът: Няма решение за войски на Алианса, спор ще прекъсне доставките на газ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР