Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън изпрати покани до

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън изпрати покани до
Коментари Харесай

САЩ поканиха 120 световни лидери на предстоящата втора Среща на върха за демокрацията

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изпрати предложения до 120 международни водачи за втората Среща на върха за демокрацията, която е планувана за идната седмица, заяви Асошейтед прес.

Поканени са и представители на осем страни, които не бяха на първата среща на върха в Белия дом през 2021 година, съгласно почитан чиновник на администрацията, поискал анонимност. Босна и Херцеговина, Гамбия, Хондурас, Кот д'Ивоар, Лихтенщайн, Мавритания, Мозамбик и Танзания получиха предложения за тазгодишната среща на върха, откакто бяха оставени отвън листата с предложения за срещата през 2021 година

Очаква се във вторник, преди срещата на върха, украинският президент Володимир Зеленски да вземе присъединяване в отдадено на неговата страна събитие, дружно с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Тази година срещата на върха ще се организира в сряда и четвъртък. Съорганизатори ще бъдат държавните управления на Коста Рика, Нидерландия, Южна Корея и Замбия. Първият ден от срещата на върха ще бъде във виртуален формат.

Според представители на Белия дом президентът Джо Байдън ще се стреми да изтъкне, че събитията от последната година са посочили с цялостна мощ, че демократичното ръководство, учредено на върховенството на закона и волята на ръководените, остава - макар честите си неуредици - най-хубавата система за поощряване на просперитета и мира.

Байдън в началото предложи концепцията за среща на върха по въпросите на демокрацията по време на акцията си през 2020 година и неведнъж е изтъквал, че Съединени американски щати и съдружниците им би трябвало да покажат на света, че демокрациите са по-добро средство за развиване на обществата от автокрациите.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР