Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън добави пет китайски

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън добави пет китайски
Коментари Харесай

САЩ включиха пет китайски компании в черен списък

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън добави пет китайски компании към черния лист за хипотетична поддръжка на съветската военна и отбранителната индустрия, като по този метод показва решимостта за налагане на глобите против Москва поради нашествието ѝ в Украйна, заяви Ройтерс.

Министерството на търговията, което управлява черния лист, съобщи, че фирмите са доставяли артикули на съветски субекти преди нашествието на 24 февруари, като добави, че те „ не престават да подписват контракти за доставки на съветски субекти, включени в листата. "

Ведомството също по този начин добави още 31 субекта към черния лист от страни, измежду които са Русия, ОАЕ, Литва, Пакистан, Сингапур, Обединеното кралство, Узбекистан и Виетнам. От общо 36 добавени компании, 25 са със седалище в Китай.

Заместник-министърът на търговията по въпросите на индустрията и сигурността Алън Естевес съобщи в тази връзка, че с това деяние Вашингтон изпраща ясно обръщение към субектите и физическите лица, които се стремят да поддържат Русия.

Посолството на Китай във Вашингтон не отговори на обвиняванията против фирмите, само че съобщи, че Пекин не е дал военна помощ на Русия или Украйна. То съобщи, че ще предприеме „ нужните ограничения ", с цел да отбрани правата на своите компании, като уточни, че глобите нарушават интернационалното право, заяви Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР