Администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля намаляване на визите по

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля намаляване на визите по
Коментари Харесай

„Уолстрийт джърнъл”: САЩ обмислят съкращения в програмата за работа и престой

Администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля понижаване на визите по американските стратегии за културен продан, в това число au pair и сезонни служащи, оповестява „ Уолстрийт джърнъл”.

Програмата вида „ Работа и пътуване” (Work and Travel) всяка година води в Съединени американски щати към 100 хиляди задгранични студенти, които постоянно работят в областта на туризма. По-малък е броят на задграничните au pair посетители, които, до момента в който са в Съединени американски щати, живеят при локално семейство и гледат децата в него.

Тези стратегии от години се употребяват и от доста български студенти, които отпътуват през лятото за Съединени американски щати, работят през ваканцията си там, а в последния месец от престоя си да пътуват из страната, тъй че да се срещнат с нейната просвета от първа ръка.

Програмата „ Джей – 1” (J – 1) включва също визи за студенти, само че съгласно „ Уолстрийт джърнъл” за тях не се обмислят съкращения.

От Държавния департамент не разясниха известието на „ Уолстрийт джърнъл”.

Критиците на програмата за продан считат, че тя основава нежелана конкуренция сред локални и задгранични служащи, до момента в който поддръжниците ѝ считат, че тя подсигурява „ здравословен” културен продан.

Самата стратегия „ Джей – 1” е основана със законов акт, тъй че не може да бъде непосредствено анулирана с решение на държавното управление. Изпълнителната власт обаче може да управлява обособените подпрограми или да постанова разнообразни критерии на претендентите, тъй че да въздейства върху нея непряко.

Президент Доналд Тръмп, който като предприемач също се е възползвал от труда на задгранични сезонни служащи, в този момент заема твърди позиции против имиграцията, а „ Америка на първо място” е с изключение на слоган в политическите му речи още от времето преди изборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР