Администрацията на президента Доналд Тръмп изглежда ще прекрати финансирането на

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп изглежда ще прекрати финансирането на
Коментари Харесай

САЩ спират финансирането на стабилизационния фонд за Сирия

Администрацията на президента Доналд Тръмп наподобява ще приключи финансирането на стабилизационния фонд за Сирия като част от решението на водача на Белия дом да изтегли Съединени американски щати от разкъсваната от революция близкоизточна страна, оповестява изданието Washington Examiner, представено от " Фокус ".
Информацията бе оповестена единствено ден, откакто Саудитска Арабия даде обещание 100 млн. $ за поддръжка на интернационалната коалиция против „ Ислямска страна “.
Конгресът бе осведомен за решението от чиновници на администрацията, които разясниха, че 200-те милиона $, отпуснати по-рано за стабилизиращи стратегии в Сирия, ще бъдат пренасочени към други. Решението бе предшествано от преразглеждане на финансирането, почнало през март, малко след уволняването на Рекс Тилърсън от поста държавен секретар на Съединени американски щати.
Говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт съобщи, че няколко „ съдружни сътрудници са създали обещания и принос през последните месеци ", с цел да поддържат напъните на Съединени американски щати да се опълчват на ислямистката терористична формация в Сирия.
„ Този забележителен принос ще играе основна роля в напъните на обединението да съживи общности като Ракка, които са били опустошени от терористите ", подчертаха на собствен ред от дипломатическата задача на Рияд във Вашингтон. Според изказването, парите ще бъдат употребявани за „ възобновяване на средствата за прехранване и съществени услуги в региона на опазването на здравето, селското стопанство, електричеството, водоснабдяването, образованието, превоза и отстраняването на руините ".
Външното финансиране от Саудитска Арабия и други съдружници е главната причина, заради която президентът Тръмп е решил да изтегли спомагателните 200 милиона $, които Вашингтон планираше да похарчи в Сирия.
По-рано президентът на Съединени американски щати увери, че желае да изтегли страната от Сирия. Съобщено бе, че на мястото на американските сили ще бъдат подготвени арабски елементи, които един ден биха могли да заменят американските войски в Сирия и да оказват помощ за стабилизирането на района след успеха над „ Ислямска страна “. През април Тръмп подреди на Пентагона да стартира изтеглянето на две хиляди американски военнослужещи, които понастоящем още са ситуирани в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР