Администрацията на президента Джо представи бюджетно предложение за над 1,5

...
Администрацията на президента Джо представи бюджетно предложение за над 1,5
Коментари Харесай

Американският президент увеличава разходите за здравеопазване и образование

Администрацията на президента Джо показа бюджетно предложение за над 1,5 трилиона $ , съгласно което финансирането на опазването на здравето, образованието и обществените услуги ще надвиши разноските за защита. Това е смяна в политическата линия, следвана от неговия предходник, осведоми БГНЕС. Искането за дискреционни разноски за фискалната 2022 година планува 769,4 милиарда $ за стратегии, които не са свързани с защитата. Това надвишава 753-те милиарда $, отпуснати за защита, приоритет при Доналд Тръмп, до момента в който в предлагането на Байдън се усилват с доста малко.
Администрацията на Байдън характеризира увеличението на разноските, несвързани с защитата, като належащо, с цел да помогне на страната да се възвърне след упадъка, породен от пандемията COVID-19 и да сътвори по-справедлива стопанска система през идващите години . „ Президентското предложение за финансиране прави нещата по-справедливи “, съобщи в изказване министърът на финансите Джанет Йелън.
 Президентът Байдън прави комисия за промяна на Върховния съд Президентът Байдън прави комисия за промяна на Върховния съд
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише в петък заповед за основаване на експертна комисия за промяна на могъщия Върховен съд на Съединени американски щати, с...
" То влива капитал в общности, където нормално капиталът мъчно се обезпечава. Плащането на налози ще бъде по-плавен и без компликации развой за милиони американци. И подсигурява, че корпорациите фактически ще заплащат това, което дължат ". Според Шаланда Д. Йънг, и.д. шеф на Службата за ръководство и бюджет (OMB), съвсем 16-процентното нарастване на разноските, несвързани с защита, ще сформира до 3,3 % от Брутният вътрешен продукт, което е почти равно на историческата му междинна стойност през последните три десетилетия.
Освен Министерството на защитата, опазването на здравето и обществените услуги ще получат най-голямо финансиране в размер на 133,7 милиарда щатски $, което е с 23 % повече от миналата финансова година, която продължава от октомври до септември. Министерството на образованието ще получи нарастване на финансирането с 40,8% , с което бюджетът му ще доближи 102,8 милиарда $.
„ През последното десетилетие, дължащо се значително на прекомерно рестриктивни бюджетни ограничавания, страната не влагаше задоволително в съществени публични услуги, изгоди и отбрана “, написа Йънг, казвайки, че проектът ще анулира тази политика. Бюджетът е годишно обвързване за американските президенти, което демонстрира главните им финансови цели, само че би трябвало да бъде утвърден от Конгреса.
Планът също по този начин предлага увеличение на финансирането с повече от 10 % до 13,3 милиарда $ за данъчния орган на Съединени американски щати, Службата за вътрешни доходи (IRS), което ще му помогне да усъвършенства услугите и да управлява по-добре корпорациите и лицата с високи приходи. То също по този начин разпределя 36,5 милиарда $ за учебните заведения за небогати, 6,5 милиарда $ за федерални проучвания в региона на опазването на здравето и 10,7 милиарда $ за битка с епидемията от наркотични зависимости.
 Google приканва Джо Байдън да работи с Европейски Съюз в региона на технологиите и търговията " Google " приканва Джо Байдън да работи с Европейски Съюз в региона на технологиите и търговията
" Google " (Google) приканва администрацията на американския президент Джо Байдън да одобри покана от Европейската комисия за съставяне...
Законопроектът за разноските ще бъде прегледан от Конгреса, където демократите имат малко болшинство в Камарата на представителите и в Сената и където депутатите сега разискват законопроекта за работни места и инфраструктура от 2 трилиона $, който Байдън показа предходната седмица. Патрик Лийхи, ръководител на Комитета по бюджетни заеми на Сената, назова разноските по предлагането „ нужни и неотложни “ и обвърза федералните разноски през последното десетилетие с ужасните загуби, нанесени от пандемията Covid-19 в Съединени американски щати.
" Очаквам с неспокойствие да получа цялостния бюджет на администрацията през идващите седмици, тъй че Конгресът да може да одобри резолюция за бюджета и Комитетът по бюджетни заеми на Сената да стартира работата си по разискването ", сподели той в изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР