Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да обяви, че ще

...
Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да обяви, че ще
Коментари Харесай

САЩ исква всички преминаващи границите хора да са ваксинирани

Администрацията на президента Джо Байдън има намерение да разгласи, че ще изисква от задгранични пасажери с специалности от значително значение, които влизат в Съединени американски щати, като да вземем за пример водачи на камиони, държавни чиновници и чиновници от екипи за незабавна помощ, да бъдат изцяло имунизирани, считано от 22 януари, съобщи Асошиейтед прес.

Висш чиновник от администрацията сподели, че условието, което беше авансово прегледано от Белия дом през октомври, ще приведе разпоредбите за пътуващите с специалности от значително значение в сходство с разпоредбите за пътуващите за забавление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те влязоха в действие по-рано този месец, когато Съединени американски щати още веднъж отвориха границите си за изцяло имунизирани хора. Пътуващите с специалности от значително значение, които влизат в страната с ферибот, също ще би трябвало да са изцяло имунизирани от същата дата, сподели служителят.

Разпоредбата се отнася за хора, които нямат американско поданство. Американски жители и хора със статут на непрекъснато пребиваващи ще могат да влизат в Съединени американски щати без значение от имунизационния си статус, само че ще би трябвало да си вършат проби, тъй като се счита, че те по-лесно популяризират КОВИД-19, а и по този начин ще бъде насърчена имунизационната акция.

Администрацията на Байдън отсрочи влизането в действие на условието за пътуващите с специалности от значително значение с повече от два месеца. От 8 ноември то влезе в действие за останалите пътуващи, с цел да се предотвратят нарушавания на работата, изключително при водачите на камиони, чиято професионална активност е витално значима за северноамериканската търговия.

В началото на пандемията границата беше затворена за множеството типове трафик, само че на пътуващите с специалности от значително значение беше разрешено да минават гладко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР