Администрацията на президента Джо Байдън разчисти пътя за освобождаването на

...
Администрацията на президента Джо Байдън разчисти пътя за освобождаването на
Коментари Харесай

САЩ откупуват заложници от Иран с размразяване на активи за $6 млрд.

Администрацията на президента Джо Байдън разчисти пътя за освобождението на петима американски жители, арестувани в Иран, като издаде обща дерогация за международни банки да трансферират 6 милиарда $ на Техеран, блокирани в Южна Корея, без да се опасяват от наказания от страна на Съединени американски щати. Освен това, като част от договорката, администрацията се съгласи да освободи петима ирански жители, арестувани в Съединени американски щати, заяви

Държавният секретар Антъни Блинкен подписа освобождението от наказания в края на предходната седмица, месец откакто американски и ирански публични представители обявиха, че е налице кардинално съглашение. Според уведомлението, получено от Асошиейтед прес, Конгресът е бил осведомен за решението за освобождение от наказания едвам в понеделник.

Параметрите на договорката бяха оповестени по-рано и освобождението беше предстоящо. Но в уведомлението администрацията за първи път съобщи, че освобождава петима ирански пандизчии като част от договорката. Имената на пандизчиите не са посочени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР