Администрацията на президента Джо Байдън планира да продължи да се

...
Администрацията на президента Джо Байдън планира да продължи да се
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън иска екстрадиция на Асандж

Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да продължи да се стреми да екстрадира създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж от Обединеното кралство в Съединените щати, с цел да се изправи против обвинявания за хакерство и интрига, съобщи Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Говорителят на Министерството на правораздаването Марк Раймонди във вторник съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да оспорва решението на английски арбитър от предишния месец, че Асандж не би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати поради риск да се самоубие.

В решение от 4 януари съдията Ванеса Барайцер разяснява, че психическото положение на Асандж не разрешава изгонването му в Съединените американски щати.

Британският арбитър дефинира петък като краен период за Съединени американски щати да апелират нейното решение, забраняващо екстрадицията на Асандж.

Раймонди сподели, че Съединени американски щати ще оспорят решението на Барайцер. " Продължаваме да търсим екстрадицията му. "
 Отказаха да пуснат Джулиан Асандж под гаранция
Отказаха да пуснат Джулиан Асандж под гаранция

Съоснователят на " Уикилийкс " е в пандиза " Белмарш " в Югоизточен Лондон от 18 месеца

WikiLeaks провокира гнева на държавното управление на Съединени американски щати, откакто разгласява хиляди страници на в миналото секретни отчети и документи , генерирани от американски военни и разследващи организации , в това число подробни описания на хакерските благоприятни условия на Централно разузнавателно управление на САЩ. WikiLeaks също разгласява имейли, хакнати от акцията на демократа Хилари Клинтън през 2016 година и основен консултант, което съгласно Клинтън и някои от нейните поддръжници е фактор за нейното изборно проваляне от републиканеца Доналд Тръмп.

Дебатите за вероятни американски дейности за изгонване на Асандж от Англия породиха за първи път преди близо десетилетие, когато Барак Обама беше президент, а Джо Байдън - негов вицепрезидент .

Министерството на правораздаването на Обама реши да не търси екстрадиция на Асандж с претекста, че това, което вършат Асандж и " Уикилийкс " , е прекомерно сходно на журналистическите действия, предпазени от Първото изменение на Конституцията на Съединени американски щати .

Служителите на администрацията на Тръмп ускориха обществената рецензия към Асандж единствено седмици след встъпването си в служба през януари 2017 година и след това подадоха поредност от все по-тежки наказателни обвинявания , обвиняващи Асанж в присъединяване в хакерски скрит план.

Привържениците на Асандж упорстват администрацията на Байдън да анулира обвиняванията против него през първите 100 дни в Белия дом на Байдън.
 Джулиан Асандж не може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати Обновена
Джулиан Асандж не може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати

Очаква се решението да бъде обжалвано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР