Администрацията на президента Джо Байдън одобри молба от щата Мериленд

...
Администрацията на президента Джо Байдън одобри молба от щата Мериленд
Коментари Харесай

САЩ отпускат 60 млн. долара за възстановяване на срутилия се мост в Балтимор

Администрацията на президента Джо Байдън утвърди молба от щата Мериленд за разпределяне на първични 60 милиона $ за почистване на отломките от срутилия се мост " Франсис Скот Кий " в Балтимор. Тази сума е за най-неотложните дейности по премахването на всички остатъци от структурата, която падна във водите на река Патапско, откакто товарен транспортен съд се удари в носеща опора на моста.

От инженерна позиция предстоят извънредно комплицирани интервенции по почистване. Поисканата сума от Мериленд бе утвърдена за рекордно къс период от Министерството на превоза.

 
Сутринта подадохме молба за 60 милиона $ до администрацията на Байдън-Харис за първичните интервенции по готовност и почистване на отломките от рухналата структура. Следобед нашата молба беше утвърдена. Осъзнаваме, че работата ще отнеме месеци. Предстои ни доста дълъг път. Подготвяме се за това. Вчера посетихме мястото и разгледахме останките от близко. Разбрахме, че работата ще бъде доста комплицирана и ще отнеме доста време.
Уес Мур – губернатор на Мериленд

Мур направи уточнението, че 60-те милиона може да се окажат незадоволителни, защото оценката на вредите към момента не е приключила.

По прогнози на компанията за разбор на икономическото обмисляне и резултати ИМПЛАН цялостната цена на реконструкцията на мостовото оборудване, която най-вероятно ще бъде платена от федералното държавно управление, ще възлезе на 600 млн. $. Но е допустимо разноските да набъбнат и до 2 милиарда $, считат представители на федералното държавно управление.

Във вторник плаващия т за Шри Ланка под сингапурски байрак контейнеровоз " Дали " загуби двигателна сила и ръководство и се удари в една от носещите опори на моста.

Ударът аргументи рухването на оборудването във водите на река Патапско. Четирима души починаха, а други двама са в неопределеност, само че се допуска, че и те са изгубили живота си.

Инцидентът наложи затварянето на значими коридори за мореплаване и на пристанище Балтимор, което е измежду най-натоварените по източното крайбрежие на Съединени американски щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР