Администрацията на президента Джо Байдън обмисля допълнителни санкции, за да

...
Администрацията на президента Джо Байдън обмисля допълнителни санкции, за да
Коментари Харесай

САЩ обмислят нови санкции, за да блокират Северен поток 2

Администрацията на президента Джо Байдън обмисля спомагателни наказания, с цел да блокира построяването на газопровода Северен поток 2 от Русия за Германия, като измежду глобените може да бъде и плановата компания Норд стрийм 2, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Блумбърг. Блумбърг се базира на три осведомени с въпроса източника.

Санкциите могат да бъдат наложени и на застрахователна компания, която работи с плавателните съдове, полагащи тръбите на газопровода, както и на други компании, осигуряващи материали и помощни плавателни съдове за плана.

По-рано в четвъртък американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че Държавният департамент следи напъните съветският газопровод " Северен поток-2 " да бъде завършен и проучва информацията за участващите в него компании, заяви Ройтерс.

" Всяко юридическо лице, участващо в " Северен поток-2 ", рискува американски наказания и би трябвало неотложно да се откаже от работата си по тръбопровода ", сподели Блинкън. Той добави, че държавното управление на Байдън е твърдо решило да съблюдава законодателството от 2019 и 2020 година, предвиждащо наказания за тръбопровода.

Малко след изказването на Блинкън сенатор Тед Крус, републиканец и съперник на тръбопровода, престана да стопира две номинации на президента Джо Байдън, в това число на Уилям Бърнс за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР