Администрацията на президента Джо Байдън не обмисля санкции срещу българското

...
Администрацията на президента Джо Байдън не обмисля санкции срещу българското
Коментари Харесай

САЩ отрече за готвени санкции срещу България заради Северна Македония

Администрацията на президента Джо Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление поради Република Северна Македония, се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс, публикувано от посолството на Съединени американски щати в София.

Съединените щати мощно поддържат присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз и имат вяра, че това ще е от изгода за всички страни в района.

В известието се споделя, че в отговор на журналистически запитвания посолството на Съединени американски щати би желало да популяризира следното изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс:

" Съединените щати мощно поддържат присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз. Вярваме, че това ще е от изгода за всички страни в района. Администрацията на президента Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Оценяваме мощния интерес на Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна съгласуваност с Конгреса по тази тематика. "

Изявлението е в отговор на изявление пред македонската редакция на " Гласът на Америка ", в което конгресменът от републиканската партия Клаудия Тени декларира, че налагането на наказания от Съединени американски щати на България поради наложеното от нея несъгласие върху започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз е вероятен вид, изключително в случай че София не промени позицията си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР