Администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да разреши

...
Администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да разреши
Коментари Харесай

Разрешават нов метод за инжектиране на ваксина срещу маймунска шарка

Администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да позволи друг способ на инжектиране на имунизацията против маймунска шарка, при който се употребява една пета от количеството на една доза, заяви в. " Ню Йорк таймс “, като се базира на висшестоящи чиновници, осведомени с планирането, съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати оповестиха маймунската шарка за изключителна здравна обстановка предходната седмица, в опит да се ускори реакцията на Вашингтон за преодоляване на епидемията, заяви Българска телеграфна агенция.

За да може Американската организация по храните и медикаментите (FDA) да позволи интрадермална инжекция, която изисква инжектиране на една пета от дозата в кожата, а не цялата доза в главната лой, министерството на опазването на здравето ще би трябвало да издаде нова декларация за изключителна обстановка, се споделя в обявата. Това ще разреши на регулаторите да се базират на пълномощия при незабавни случаи на FDA.

Очаква се известието да бъде направено още през днешния ден следобяд, твърди вестникът.

По-рано този месец Байдън назначи двама федерални чиновници за съгласуване на отговора на администрацията му против маймунската шарка, откакто Калифорния, Илинойс и Ню Йорк оповестиха изключителна обстановка.

В последно време повече от 80 страни, в които маймунската шарка не е ендемична, са съобщили за огнища на вирусното заболяване, което Световната здравна организация разгласи за световна здравна изключителна обстановка, като доказаните случаи са надхвърлили 27 800, а неендемичните страни оповестиха за първите си смъртни случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР