Администрацията на президента Джо Байдън е назначила дългогодишния служител в

...
Администрацията на президента Джо Байдън е назначила дългогодишния служител в
Коментари Харесай

Висш кадър на ЦРУ поема борбата срещу изборни заплахи от Русия и Китай

Администрацията на президента Джо Байдън е назначила дългогодишния чиновник в Централно разузнавателно управление на САЩ Джефри Уичман за координатор на дейностите на разследващата общественост против изборни закани от Русия, Китай и други вражески страни, съобщи АП.

От офиса на шефа на Националното разузнаване Аврил Хейнс споделиха, че Уичман е нейна номинация. Той е работил в Централно разузнавателно управление на САЩ от повече от 30 години на управителни постове в региона на контраразузнаването и киберсигурността.

Задачата на координатора по изборните закани е да сплоти напъните в тази тенденция на 18-те разследващи институции в Съединени американски щати, измежду които организации по разкриване и въздържане на хакерски атаки, дезинформационни акции и опити за влияние върху политици и политически диспути.

Предишният координатор Шелби Пиърсън стана прочут, откакто осведоми при закрити врата членове на Конгреса за опитите на Русия да се намеси в интерес на Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 година Това разгневи Тръмп, който се скара на тогавашния шеф на Националното разузнаване и след това го уволни, напомни АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР