Администрацията на президента Джо Байдън е информирала украинския президент Владимир

...
Администрацията на президента Джо Байдън е информирала украинския президент Владимир
Коментари Харесай

Америка предупреди Украйна за пълномащабна руска инвазия в следващите 48 часа

Администрацията на президента Джо Байдън е уведомила украинския президент Владимир Зеленски за данни от американското разузнаване, съгласно които Русия се готви да извърши пълномащабна инвазия в страната в идващите 48 часа. Това са разкрили високопоставени чиновници от Съединени американски щати пред.

" Президентът на Украйна е предизвестен от американското разузнаване, че Русия е доста евентуално да нахлуе в Украйна в границите на 48 часа ", споделя източникът на медията.

" Освен това - прибавя американският чиновник - отчетите демонстрират, че Русия е нарушила украинското въздушно пространство по-рано през днешния ден, летейки с вероятни разследващи самолети за къс интервал от време над Украйна ".

Информатор, непосредствен до държавното управление на президента Зеленски, също удостоверява пред Newsweek, че действително има такова предизвестие. " Със сигурност е допустимо ", споделя източникът. " Путин не може да задържи толкоз доста войски на бойното поле още дълго. "

Информацията е доказана и от втори чиновник на американското разузнаване, който акцентира всеобхватния темперамент на военната интервенция, която Пентагонът чака от Русия.

Служителят разкрива още, че нашествието ще включва освен напън от следения регион Донбас на изток, само че и огромен удар към столицата Киев от северната граница с Беларус, където съветските войски неотдавна удължиха взаимни учения със своя съдружник.

 Мащабна хакерска атака блокира държавни и банкови уеб сайтове в Украйна Виж още

Информаторът твърди още, че интервенцията ще стартира с хакерска атака, последвана от наземна инвазия, като евентуално Русия ще нападне през нощта.

Малко по-рано през днешния ден няколко украински държавни уеб страницата, в това число страницитe на държавното управление и външното министерство, бяха недостъпни, заяви Ройтерс.

Русия обаче отхвърли да има общо с офанзивата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР