Администрацията на президента а САЩ Доналд Тръмп късно снощи поиска

...
Администрацията на президента а САЩ Доналд Тръмп късно снощи поиска
Коментари Харесай

Тръмп поиска Върховният съд да отмени закона за здравеопазване на Обама

Администрацията на президента а Съединени американски щати Доналд Тръмп късно нощес изиска от американския Върховен съд да анулира прелюдия от президента Барак Обама закон, прочут като Обамакеър, който включи милиони американци в националната система за опазване на здравето, съобщи Ройтерс.

Законът за налично опазване на здравето (Affordable Care Act, АСА) стана нереален, откакто предходният състав на Конгреса, в който републиканците имаха болшинство, оряза елементи от него, посочи юристът, внесъл настояването от името на държавното управление.

Той уточни, че нищо от дейностите на Конгреса през 2017 година не демонстрира, че желанието му е било останалата част от АСА да продължи да работи без тези три неделими от него разпореждания.

По-рано през вчерашния ден администрацията на Тръмп даде сигнал, че ще изиска от съда да разгласи АСА за противозаконен, като по този метод приготвя почвата за основна политическа борба, на тазгодишните президентски избори.
 
has put the weight of his administration behind the legal challenge
— WION (@WIONews)

Председателката на камарата на представителите - демократката Нанси Пелоси, по-рано разказа този ход като " неизмерима свирепост " в изискванията на епидемията от ковид, наранена Съединени американски щати по-тежко от всички останали страни в света.

Благодарение на закона АСА на здравните застрахователи беше неразрешено да отхвърлят да покриват лекуването на американци с предхождащи болести.

Тръмп подлага на критика разноските за опазване на здравето и покриването на лекуването според закона Обамакеър и даде обещание още в предизборната си акция през 2016 година да го размени с друг здравноосигурителен проект.

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън назова опита за анулация на закона " нечовечен, безсърдечен и безмилостен ".
 

— MSNBC (@MSNBC)

Демократите чакат да създадат обещанието си за отбрана на Обамакеър знакова тематика в изборната година, откакто използваха сходна тактика през 2018 година, с цел да завоюват превъзходство в камарата на представителите, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР