Администрацията на превзетата от руските въоръжени сили Херсонска област в

...
Администрацията на превзетата от руските въоръжени сили Херсонска област в
Коментари Харесай

Херсонска област ще поиска от Путин да се присъедини към Русия

Администрацията на превзетата от съветските въоръжени сили Херсонска област в Украйна съобщи през днешния ден, че към президента Владимир Путин ще бъде отправена молба тази територия да стане част от Русия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на заместник-ръководителя на военно-гражданската администрация Кирил Стремоусов нужната " законодателна база " за влизане на южния украински район в състава на Руската федерация ще бъда подготвена до края на годината. Референдумът в Крим не бе признат от интернационалната общественост, която направи всичко, с цел да не бъде възприемана Русия като " пълностоен индивид на интернационалната общественост ", означи той.

Стремоусов сподели още, че железопътната връзка сред Херсонска област и Крим е била възобновена, само че към този момент тя се употребява единствено от военни. Водят се договаряния в завладения украински район да бъде открит клон на съветска банка, добави той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че жителите на Херсонска област сами би трябвало да решат дали районът да стане част от Русия.

На 21 февруари Путин призна суверенитета на самопровъзгласилите се така наречен Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна, напомня ТАСС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР